Selasa, 26 Agustus 2014

indre förstås alla de kostnader

Inte en dag går när jag inte får ett mail eller se en sajt trycka ännu en pixel annonssida men är dessa verkligen en bra reklam mötesplats eller är alla bara hoppa på bandet vagn räknar med att göra några snabba pengar eller ens få rik.

En sökning på Google för pixelplatser ger 22,7000 resultat. Den vrede började när en 21-åring från England lanserade en annonssida där man betalade $ 1 per pixel reklam och sidan uppdelad i miljoner pixlar. Reklamen sålde slut och killen gjorde en cool miljon dollar! Och få detta de sista 1000 pixlar såldes på eBay för en svindlande $ 38.100!

Den ursprungliga platsen - The Million Dollar Homepage lanserades den 26 augusti 2005 Killen sedan mailade alla sina vänner och berättade för dem att vidarebefordra uppgifter om sin webbplats till sina vänner och så vidare ... och sedan sålde han sina första 400 bildpunkter för $ 400. I detta skede platsen var att få cirka 100 träffar om dagen så han började att kontakta pressen. En IT-nyhetssajt plockade upp och sprang en artikel resulterade i 2000 träffar en timme, fick det rangordnas av Google och träffarna gick upp till 35.000 per dag.

Och när bollen började rulla besökare på webbplatsen ökat, har fler pixlar sålts, killen gjorde mer pengar och press intresset ökat. Sajten var att få över 100.000 unika besökare i 2 dagar och de brittiska medborgare sprang berättelser på sajten. berättelsen funnit sin väg in i amerikanska tidningar, TV-framträdanden följde osv .... publicitet genererar publicitet. Sajten var att få hundratusentals unika besökare och annonsörer har upplevt en bra klickfrekvens för sina annonser.

Ytterligare tv-intervjuer och radiointervjuer följde, Reuters sprang en artikel på webbplatsen, liksom Wall Street Journal. Med de sista kvarvarande pixlar auktion på eBay killen gjort är miljoner dollar den 11 januari 2006 - mindre förstås alla de kostnader han haft.

Och sedan naturligtvis, var platsen hackat och pengar krävde (som FBI undersöker för närvarande) men även detta lett till mer intresse från media.

I slutet av oktober 2005 hundratals kopieringskattsajter hade börjat poppa upp. Nu finns det tusentals av dem om inte mer. Har du besökt någon av dessa - de flesta har inga annonser på dem, skulle ingen trafik och ingen i deras rätt sinne väljer att annonsera på dem.

Så varför har tusentals andra tyckte att de kunde hoppa på tåget och göra en snabb $ 1.000.000? Den här killen hade en oöverträffad nivå av uppmärksamhet i media, kör tusentals besökare till webbplatsen.

Även killen bakom Million Dollar Hemsida pixel webbplats erkänner att det inte är en varaktig affärsidé, men en ny engångs idé. Det finns ingen långsiktig affärsidé och det fungerar bara en gång. Hur lång tid det kommer att ta dem som hoppar på pixelbandwagon att inse detta - vem vet!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar